Top menu

Zeg het met bloemen

Met ruim 300 afbeeldingen van romantische boeketten, woeste arrangementen, maar ook experimentele bloemobjecten is het boek Floral Contemporary: The Renaissance in Flower Design een feest voor het oog.

Verwacht geen tips voor het maken van een boeket of informatie over soorten bloemen. Samensteller Olivier Dupon schreef het boek als hommage aan de inspirerende bloemsierkunst van 38 internationale bloemkunstenaars.

Tot die crème de la crème behoort de Nederlandse Andreas Verheijen, een veelgevraagd bloemenbinder die in de jaren tachtig vanwege zijn eigenzinnige visie een paar jaar werkte als inkoper bij het Londense luxe topwarenhuis Harrods, en tegenwoordig de wereld rond reist en bruiloften, kunstbeurzen en partijen opfleurt en aankleed met zijn bloemkunst. Vorig jaar versierde Verheijen alle afgestudeerde ArtEZ modestudenten met bloemen.

Op de foto Pieter Eliëns. Fotografie: Louise te Poele, concept Louise te Poele en Matthijs Boelee, styling, make-up, haar en bloemen Sunanda Koning, Djovrie Krüs en Andreas Verheijen. Volg mij op instagram @georgettekoning.

Floral Contemporary: The Renaissance of Flower Design. Olivier Dupon, Thames & Hudson € 57,00. ISBN: 978 0 500 517437

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.