Top menu

Waarom juffen Desigual dragen

Ik hoorde dat op middelbare scholen veel juffen vaak Desigual gedragen. Klopt dat, en waarom? Ik vraag het blogger Eva Bajema (14), de nieuwe correspondent van de Independent Fashion Daily.

“Dat klopt zeker, de vrouwelijke docenten zijn er gek op. Zowel op de basisschool als op de middelbare school kun je niet één dag doorkomen zonder een Desigual jurk, jas of rok tegen het lijf te lopen. De reden waarom ze het dragen is mij echter een raadsel. Ik denk dat vooral de ‘vrolijke’ kleuren en prints geliefd zijn. Ik vroeg het twee docenten.

Nadine, lerares in het basisonderwijs, draagt af en toe Desigual kleding en ik vroeg haar waarom. “Ik vind Desigual superleuk merk en heb meerdere jurkjes, rokjes en shirtjes van het merk in mijn kast hangen. Ik vind dat ze erg vrouwelijke kleding maken die lekker zit en ik hou ervan dat ze veel kleur gebruiken. Ik vind het ook leuk dat ze vaak meerdere prints in één kledingstuk gebruiken en ook verschillende materialen. Soms vind ik het wel duur, dus ik wacht ik meestal op de sale.

Laut is tekenleraar. Ik was wel benieuwd hoe hij, als niet-Desigual-drager maar wel liefhebber van kleurrijke kleding, over het merk denkt. “Desigual? Nee, dat vind ik maar niks. Wel leuk hoor, al die kleurtjes maar ik vind de motieven en patronen gedateerd en super suf.”

De meningen in docentenland zijn verdeeld maar Laut is wel in de minderheid. Het is overduidelijk dat de meeste leraressen het gewoon een geweldig merk vinden.

Toch gek dat Desigual een persbericht de deur uit heeft gedaan met de mededeling dat ze al die kleuren, printjes en patroontjes willen minderen. Zouden ze van het idee af zijn dat vrouwelijkheid en uniekheid te vinden is in kleuterkleding voor volwassenen?”

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.