Top menu

Wat Peet Dullaert deed in Vietnam

Peet Dullaert showde in november op uitnodiging van de luxe boutique LYNK in Saigon (Ho Chi Minh City) in Vietnam.

De show vond plaats tijdens een mode-evenement georganiseerd door Ly Nha Ky, ze is actrice, zakenvrouw en eigenaresse van LYNK, en een veel geziene gast tijdens de Parijse modeweken. De andere organisator was de Vietnamese Harper’s Bazaar.

Peet, waarom was je uitgenodigd en hoe waren de reacties?

“Sinds een jaar heb ik een ‘retailrelatie’ met Ly Nha Ky en haar LYNK boutique. Door onze samenwerking heb ik onze brand presence in Vietnam duidelijk zien groeien, dat was onder andere te merken aan het enthousiasme van klanten, de media en de horde paparazzi. We deden de show samen met Toni Maticevski, gevestigd in Melbourne, Australië.”

Wat voor publiek kwam op je show af?

“Er waren bijzondere gasten onder wie de dochter van de minister-president van Vietnam en een selectie afgevaardigden van de Vietnamese regering.

Aan de Vietnamese zakenvrouw is duidelijk te zien dat ze veel van mode houdt. Vietnam is een bijzonder land met een rijke cultuur als het gaat om ambacht, je ziet dat dit tot uiting komt in het koopgedrag. Het publiek bij de show bestond uit vaste klanten en de Vietnamese media, zoals Harper’s Bazaar Vietnam, de Saigon Times, de Vietnamese staatstelevisie en Fashion TV Vietnam.”

Kun je iets zeggen over de Aziatische smaak, verschilt die van de westerse?

“De Aziatische markt is in eerste instantie vrij voorzichtig en conservatief. Al hangt dit af van het land en zelfs het district waar je verkoopt. Naast een traditionele mode-benadering is er een grote groep vrouwen die zich graag kleedt in minder conformistisch kleding. Beide scenario’s maken de Aziatische markt vanuit het perspectief van ontwerpers bijzonder interessant.”

Denk je dat je dankzij deze show ook ontdekt wordt in Zuid-Oost Azië?

“De show zal zeker bijdragen aan het bereik in Zuid-Oost Azië. Naast Vietnam is er een focus vanuit China, bijvoorbeeld vanuit Vogue China en we zien interessante blog-activiteiten langskomen via Weibo, het Chinese blog-imperium à la Twitter en Facebook”.

Show je in maart weer in Parijs?

“Ja zeker, dan zijn we er weer!”

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.