Top menu

Kadotip 1: drometijtjes van Hermès

Hermès is meer dan tassen (de Kelly, de Birkin!), sjaals, geuren en mode.

Wie in Parijs de grote Hermès-boutiques bezoekt, ontdekt daar ook een uitgebreide interieurcollectie met serviezen en textiel. Ook voor een fiets ben je bij Hermès aan het juiste adres. Wat tot voor kort ontbrak bij het luxelabel was een geurlijn voor in huis. Et voilà:  Le Parfum de La Maison.

De nieuwe neus- en oogstrelende lijn bestaat uit vijf geuren met namen die tot verbeelding spreken, zoals Fenêtre ouverte. Je ruikt de frisse lucht die door het open raam naar binnen komt. Bij de lijn hoort een geurig tafelobject in de vorm van een  facetgeslepen kiezelsteen. Traditioneler zijn de geurkaarsen (in drie maten) omhuld met porselein. Speels is het handgevouwen origami-paardje. Want een paard was ooit de eerste klant van het van oorsprong luxe lederwarenhuis.

De creatieve ‘neus’ van de geurlijn is Céline Ellena, dochter van Hermès huisparfumeur Ellena Jean-Claude Ellena. Céline Ellena typeert de vijf geuren uit haar collectie als rêveries – dromerijtjes. Volgens haar passen ze perfect in een huis, omdat dat altijd is gevuld met emotie. “Een huis biedt onderdak aan de gedachten van de bewoners, aan hun herinneringen en hun plannen en geheimen.” Het paardje? Dat gebruikt ze als boekenlegger. Een mooi idee.

Geurkaars vanaf € 150 tot € 350. Kiezelsteen € 200, paardjes 4 stuks € 62. Verkooppunten Hermès: P.C. Hooftstraat Amsterdam 97, Stationsstraat 43 Maastricht.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.