Top menu

The Sarah Morris Collection

Dat je als modejournalist een geheimhoudingsverklaring moet tekenen vanwege een samenwerking komt zelden voor. Longchamp werkte eerder met Tracy Emin, de Engelse kunstenares bekend van persoonlijke creaties, zoals haar onopgemaakte bed.

De ster die het tassenlabel dit keer benaderde is kunstenares Sarah Morris, die veel abstracte schilderijen maakt in onderscheidende, zeer heldere kleurtinten.

Het uitgangspunt van The Sarah Morris Collection is Le Pliage, de opvouwbare rechthoekige tas uit 1993 waar Longchamp sindsdien ruim 30 miljoen exemplaren van verkocht. Morris bedacht voor deze lichtgewicht nylon tas een kleurpalet dat refereert aan haar eigen felle kleurgebruik.

Vooral bijzonder is de gedessineerde Le Pliage, uitgevoerd in soepel leer. Er zijn slechts 125 stuks van gemaakt. De door Morris gesigneerde tas is net als haar schilderijen vierkant van vorm. Het dynamische cirkelpatroon, dat ook terug komt in een nylon tassenserie, is deels een reproductie van Morris’ Total Annual Solar Eclipse-serie uit 2013.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.