Top menu

Gluren bij Maison the Faux

Het oogt wat schokkerig, maar wie zin en tijd heeft kan vanaf nu via een livestream de verrichtingen volgen van MAISON the FAUX. Het modelabel van Joris Suk, Tessa de Boer en Hans Hutting werkt nu aan de derde collectie die in januari wordt geshowd tijdens Mercedes Benz Fashion Week. Volg het hier.

Hoe kwamen jullie op het idee om iedereen te laten meekijken?

“Onze nieuwe collectie en presentatie heet C’est vrai ou c’est Faux?, en gaat over transparantie en authenticiteit in de mode. Wat is echt, wat is fictie en wat willen wij dat jij denkt dat echt is? Wij zullen daarom soms de realiteit wat gaan verdraaien en creëren daardoor een geënsceneerde werkelijkheid.”

Er is dus constant iets te zien?

“De livestream staat 24/7 aan. Vanaf het moment dat wij in de ochtend binnen komen lopen, tot het moment dat we de deur weer achter ons dichttrekken, is er bedrijvigheid in het atelier. Naarmate de show dichterbij komt zullen de dagen langer worden, en misschien wel 24 uur duren. Maar of wij er nou wel of niet zijn, de verbinding met het atelier is 24/7.”

Mogen mensen zich ook bemoeien met wat jullie doen?

“Daar hebben wij in het begin heel goed over nagedacht, maar we vinden dat voor dit project niet van belang. Voor de toekomst lijkt ons het wel heel interessant om de consument en toeschouwer te betrekken bij ons verhaal.”

Wat hopen jullie hier mee te bereiken?

“De livestream is het eerste stapje in ons  ‘C’est vrai ou c’est Faux?’-project en wordt ook doorgevoerd in het concept van collectie, show en showroom. Alle facetten hebben verband met elkaar. Met dit project willen we vragen stellen aan onszelf en aan de toeschouwer. Zoals: wat is echt en wat is nep? Wat geeft daadwerkelijk waarde aan een product of presentatie en wanneer wordt iets voor echt aan gezien? Bepalen wij wat echt is en hebben wij de regie in handen? Of zijn de consument, inkoper en pers degene die de realiteit bepalen?”

Goed, klinkt ietwat cryptisch, maar waar is jullie atelier eigenlijk?

“Ons fictieve huis staat op dit moment in Arnhem.”

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.