Top menu

Nog twee nachtjes slapen: H&M Alexander Wang

Het zijn zonder uitzondering grote namen die sinds 2004 één keer per jaar een betaalbare collectie mochten ontwerpen voor H&M.

Van Karl Lagerfeld, Viktor & Rolf, Lanvin, Stella McCartney tot Versace. In het nieuwe boek The First Ten Years, uitgegeven door H&M, kun je alle samenwerking nog eens nakijken.

Alle grote ontwerpers die in het boek staan, gaan de nog relatief onbekende Alexander Wang voor als gastontwerper. Dat er rond deze collaboratie minder buzz hangt dan de voorgaande keren, is logisch. Het grootste wapenfeit van de 30-jarige Wang is zijn aanstelling in 2012 bij Balenciaga, een legendarisch Frans couturehuis, dat vooralsnog matig presteert.

Met zijn eigen Alexander Wanglabel is de Aziaat sterk in looks met een sportieve inslag. Voor H&M heeft hij de focus gelegd op performance wear. In de overwegend zwarte vrouwen- en mannencollecties, te koop vanaf donderdag 6 november, zitten items als jassen en sweaters van technische materialen als neopreen, stretch leggings en details van gaas. Opmerkelijk ‘accessoire’ is een yoga-mat. Ik ga voor een sweater.

Eerder gepubliceerd in FD. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.