Top menu

Big in Japan: Jupe by Jackie

Tijdens de afgelopen Paris Fashion Week in oktober ontmoette ik in de showroom van Comme des Garçons de ontwerpster Jackie Villevoy, en bewonderde de collectie van deze vrouw met lef.

In 2010 kocht Jackie Villevoy een enkele reis India. Haar vijf kinderen waren de deur uit, de opvoedtaak zat er op, en Villevoy wilde creëren, maar wat? Voordat ze haar ticket boekte had ze zichzelf zes weken gegeven om iets te bedenken. Het moest uniek worden, iets met een vrouwelijke touch. Het werden dassen voor de vrouw, handgeborduurde, want dat is lieflijker dan gewone stof.

Het start-idee werd overigens volledig opgepakt door de mannenmarkt. Matthijs van Nieuwkerk was een van de eerste dragers van Jupe, want zo noemt Villevoy haar merk.

Ze heeft de lijn inmiddels uitgebreid met in India geborduurde blouses, rokken, jurkjes en accessoires. Jupe verkoopt wereldwijd aan high-end boutiques als Colette in Parijs, Corso Como in Milaan en veel in Japan, waar ze een ster is sinds haar samenwerking met Rei Kawakubo van Comme des Garçons. Kawakubo verkoopt Jupe ook in haar Dover Street Market winkels in New York, Japan, Beijing en Londen.

Jupe online: via www.jupe-by-jackie.com Volg mij op instagram @georgettekoning

Eerder gepubliceerd in FD

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.