Top menu

De 3 verslavingen van Kilian Hennessy

Achttien maanden geleden begon Kilian Hennessy met een vervolg op zijn collectie  vrouwengeuren In the Garden of Good and Evil, met als metafoor Adam en Eva.

Voor de nieuwe collectie vroeg Kilian zich af wat de mannenversies zouden kunnen zijn die hij zelf zou willen dragen. Het vertrekpunt waren wederom verboden vruchten, het thema: verslavingen. Gisteren lichtte de Fransman ze persoonlijk toe in Amsterdam.

Als echt ‘mannending’ noemt Kilian de Monte Christo-sigaar. Light My Fire is een tabakgeur. Alweer eentje? Klopt, zegt Kilian die de geur ontwikkelde samen met Sidonie Lancesseur, maar nu zonder typische tabaknoten en evenmin klassiek van opbouw. Denk meer aan aroma’s. Bijzonder zijn volgens Kilian de twee soorten patchoeli, de houtige en de meer zeldzame naar aarde ruikende versie. Het zoete accent is honing, en melkachtige tonkaboon.

Kilians tweede verslaving is koffie, en dan vooral de meest zoete, met flink wat scheppen suiker, geurend naar kardemon. Zoals altijd wordt geserveerd in het Midden-Oosten, vertelt Kilian. Samen met Calice Becker ontwikkelde hij Intoxicated. Het parfum is kruidig en warm door de gecarameliseerde suiker en een hoge concentratie vanille; ook prima draagbaar voor vrouwen. Intoxicated is een fougère, met de gebruikelijk frisse bergamot en coumarine maar zonder het standaard fougère-ingrediënt, lavendel. “De geur ruikt daarom moderner”, zegt Kilian.

Over Kilians derde verslaving – cannabis – wordt niet duidelijk of hij zich er nou wel of niet aan heeft bezondigd. Smoke for the Soul is heftig en leerachtig, en yep het riekt verrek veel naar bitter cannabis. Kilian maakte met Fabrice Pellegrin de jus die eucalyptus, tijm en pompelmoes bevat. Overigens bestaat er geen extract van cannabis, volgens Kilian is er wel een molecuul dat exact ruikt naar pot. Het is af te raden om Smoke for the Soul te dragen in de buurt van drugshonden.

Waarom heeft Kilian geen alcohol toegevoegd aan zijn rijtje verslaving? Als antwoord grapt de nazaat van de cognacfamilie dat alcohol wat hem betreft niet onder de verslavingen valt. Het serieuze antwoord is dat dergelijke geuren al bestaan in gelimiteerde oplage op specifieke locaties. In Lugano is bijvoorbeeld de zoete Kilian Limoncello-geur te koop.

De nieuwe herengeuren (50 ml , € 215,00) zitten verpakt in een sigaarachtige doos, erg luxe, en de flacons zijn net als de andere Kiliangeuren hervulbaar. De lijn wordt aangevuld met bijpassende geurkaarsen (230 gram, € 135,00). Het merk Kilian is tamelijk exclusief verkrijgbaar. Wordt Chanel verspreid via zo’n 15.000 verkooppunten, Kilian zit op 225. De knappe Fransman houdt het contact met zijn retailer graag persoonlijk, en is er nu van verzekerd dat zijn producten op hoog niveau worden gepresenteerde. In Nederland is Kilian te koop bij Skins in de Runstraat. Mogelijk komt er vanaf november iets binnen. Anders geduld tot februari 2015. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.