Top menu

Rohn Meijer met Kate, Naomi en Linda in Amsterdam

In 2009 staat Eduard Planting op de PAN Amsterdam als iemand zegt: “Ik denk dat het tijd wordt dat ik me aan je voorstel”.

Het is Rohn Meijer, de Nederlands-Amerikaanse modefotograaf, woonachtig in Milaan en werkzaam voor onder andere Diesel, Dsquared en Trussardi. Meijer vertelt over zijn passie voor het vastleggen van topmodellen backstage, vlak voordat ze de catwalk op gaan.

Planting is gecharmeerd van Meijers werk. In 2010 volgt de expositie “Dreamgirls”, foto’s gemaakt begin jaren negentig, die de dynamische backstage-sfeer weerspiegelen. Meijers Dreamgirls zijn vrouwen als Carla Bruni, Kate Moss en Karen Mulder.

De expositie“The Dream goes on” is het kleurrijke vervolg met onder andere Linda Evangelista, Meijers favoriet. Eduard Planting: “Het leuke is dat de glamour in stand blijft dankzij de kleurbewerkingstechniek. Het geeft de foto’s iets grafisch, iets mystieks. Verhullend, maar toch open.”

Vanaf 1 november t/m 20 december. Eduard Planting Gallery. Eerste Bloemdwarsstraat 2, Amsterdam. www.eduardplanting.com.Van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.