Top menu

Spijkers en Spijkers: brillen geïnspireerd op meubelstuk

In 2010 lanceerde Specsavers met Spijkers en Spijkers een eerste brillencollectie. Gisteren onthulde de tweeling in het Tuschinski-theater de derde collectie, althans het eerste deel daarvan –  acht modellen in verschillende variaties. In januari volgt de rest. IFD stelde Truus en Riet enkele snelle vragen.

Het is een mooie collectie. Waarom is de inspiratie voor de derde collectie wederom Roaring Twenties met art deco-invloeden?

“We wijken niet af van die inspiratie; want wat goed is voor de kleding – waarvoor we ons door hetzelfde thema laten inspireren – is ook goed voor de brillen! We zullen dus nooit zomaar iets anders gaan doen.”

Ingrid Kersting van Specsavers vertelde dat de bril die zij uit de nieuwe collectie droeg was geïnspireerd op een kast!

“Klopt, op een jaren twintig kast. De vorm van de omtrek werd benadrukt door een gouden belijning. In het montuur van de vlinderbril volgt een gouden lijntje de vorm.”

Jullie werken nu voor de derde keer samen, wat is anders dan de eerste keer?

“Groot voordeel is dat we elkaar nu goed kennen, dat helpt bijvoorbeeld bij het aanleveren van ontwerpen.In het begin waren we onzeker of wel alles wel goed deden. Nu weten we dat Specsavers de technische dingen regelt.’

Zien jullie weleens mensen die jullie brillen dragen?

“Heel vaak! We zeggen tegen diegene dan altijd: “Hé wat een leuke bril.” Ja, mensen herkennen ons dan, vooral in Arnhem waar we wonen. Sommige mensen vertellen dat ze meerdere modellen hebben.”

De brillen staan jullie erg goed. Ik wist trouwens niet dat jullie een bril droegen?

“Doen we ook niet, in de modellen die we nu dragen zit gewoon glas.”

Hahaha!

De Spijkers en Spijkers brillenmonturen zijn nu verkrijgbaar in iedere Specsavers-winkel in Nederland voor € 169 inclusief standaard enkelvoudige glazen. Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.