Top menu

Van biolace tot praktische jassen: The Future of Fashion is Now

Als modeontwerper braaf meelopen met het modesysteem en twee keer per jaar een draagbare collectie tonen, of mode maken die schurkt aan kunst?

Het laatste is een ontwikkeling die al een paar jaar gaande. Overigens sluit het een het ander niet uit. Viktor & Rolf hangen zowel met luxe confectie in winkels en exposeren met regelmaat in musea, net als Iris van Herpen en Hussein Chalayan.

Het is dus geen toeval dat onder andere deze ontwerpers vanaf 11 oktober in Museum Boijmans van Beuningen de mode van de toekomst tonen.

Op The Future of Fashion is Now ligt de focus naast gevestigde namen op vernieuwende visies omtrent slim textiel zoals de praktisch jas van Pauline van Dongen waarmee een smartphone kan worden opgeladen. De Britse Carole Collet liet inspireren door de natuur met kantpatronen – biolace – gemaakt van de wortels van aardbeienplanten. In totaal exposeren zo’n vijftig exposanten, video’s, installaties en kostuums. Op het online platform www.futureoffashion.nl zijn werkproces te volgen.

The Future of Fashion is Now. T/m 18 januari. Boijmans van Beuningen.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.