Top menu

Hema scoort met worst-T-shirt, echt MOAM!

Twee weken geleden werd met veel tromgeroffel MOAM voor HEMA in de markt gezet. Hoe gaat het eigenlijk met de verkoop van de collectie?  IFD vroeg het aan mister MOAM: Martijn Nekoui.

“De verkoop gaat echt ver boven verwachting. Online was de helft van de collectie al op de eerste dag uitverkocht, onder andere het colbert, de bomber, de pantalon en natuurlijk het rookworst T-shirt. Dat hadden we natuurlijk nooit durven dromen.”

Waarom zijn juist die stukken weggevlogen?

“We hebben de afgelopen weken natuurlijk ontzettend veel persaandacht gekregen, vooral de tailored items zijn daarin opgepakt, dat zie je ook terug in de verkoop. De vrouwenitems en de accessoires verkopen echt ontzettend goed, de unisex items zijn natuurlijk wat moeilijker voor de HEMA-consument en verkopen hierdoor ook iets minder. Dat vermoedden we natuurlijk van tevoren al”

Komen er nieuwe worsTshirts?

“Nee, echt niet! Daar krijgen we dagelijks minimaal 30 mailtjes over. Maar het shirt was bedoeld als limited edition en eye-catcher. Dus daar zijn 1000 van gemaakt en daar blijft het bij. Op Marktplaats en eBay wordt er al flink op geboden, haha.”

Het schijnt dat vegetariërs niet echt blij waren met het shirt?

“Ja, dat snappen we natuurlijk ook. Maar tegelijkertijd hebben we daar natuurlijk weinig mee van doen; in onze T-shirts zit geen vlees verwerkt.”

Maar: de Hema is blij!

“De HEMA is ontzettend blij en trots. Het was best een behoorlijke gok en een risico. Maar het gaat ruim boven verwachting en ze willen er graag mee door!

Hoe voelt het om in een abri-campagne te staan?

“Ja, dat was de eerste keer toen ik het zag focking weird, het is echt GROOT. Maar tegelijkertijd ben ik natuurlijk apetrots; dat we gewoon met zijn allen door heel Nederlands in bushokjes, tramhaltes en op stations hingen. Bizar, maar supercool!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.