Top menu

Latent talent en gevestigde orde exposeren in Momu

Voor een klein land kan België bogen op flink wat modetalenten, zoals bijvoorbeeld Dries Van Noten, Martin Margiela en Ann DeMeulemeester die in de jaren tachtig als een wervelstorm stegen tot de hoogste moderegionen.

Het Belgische succes is te danken aan de Antwerpse Academie voor Schone Kunsten. In opmars is La Cambre, een Brusselse modeopleiding die tegenwoordig net als Antwerpen vooral buitenlands talent trekt.

MOMU NU in het Antwerpse ModeMuseum (Momu) staat helemaal in het teken van Belgische mode uit eigen depot, dat zo’n 25.000 objecten bevat, zowel accessoires als kleding. Het verzamelbeleid van het MoMu richt zich naast historische kleding vooral op hedendaagse Belgische ontwerpers als Christian Wijnants en Peter Pilotto, exposanten op MOMU NU.

Natuurlijk ontbreekt de eerder genoemde oude garde niet, inclusief Belgisch meest spraakmakende talent Raf Simons, bekend om controversiële mannenmode, en tot twee jaar geleden verantwoordelijk voor de wederopstanding van het Duitse Jil Sander-label (foto).

Tegenwoordig is Simons goed bezig als artistiek directeur van het luxehuis Christian Dior. Looks van Dior, Jil Sander en een depotstuk van Balenciaga geven MOMU.NU een internationaal tintje.

MOMU NU – Hedendaagse Mode uit de MoMu Collectie. Vanaf 25 september tot en met 4 januari 2015. 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.