Top menu

Onder een volle maan met Dries Van Noten en meer nieuws van de Parijse catwalks.

Kunst, film, sport, iconen. Hier een greep uit de inspiratie van ontwerpers als Iris van Herpen, Dries Van Noten, Carven, Viktor & Rolf.

Iris van Herpen toont op haar uitnodiging de Queen Ghost Chair van Studio Drift. De hint erbij is “Magnetic Motion”.

“Work Out”, zo heet de sportief klinkende collectie van Viktor & Rolf die voor het eerst na jaren verkassen van een megagrote showlocatie – een tent –  bij het Louvre naar de in vergelijking ‘piepkleine’ residentie van de Nederlandse ambassadeur. Met piepkleine kleertjes wellicht? Het zou allemaal passen, hoorde ik uit een betrouwbare bron.

“Massa gestructureerd overbrengen”, zegt Peet Dullaert nogal cryptisch over zijn collectie. Zijn hele verhaal lees je binnenkort op Nowfashion.com die zijn show livestreamed.

Tot zover de Nederlanders in Parijs.

Dries Van Noten showt vanmiddag. Verwacht de nodige romantiek, want Van Noten heeft zich laten inpireren door Ophelia van de pre-raphaelitische schilder Millais. Ophelia heeft een passie voor kunst, handwerk en midsummer muziekfestivals onder een heldere volle maan.

De film ‘L’Enfant Sauvage’ van Francois Truffaut staat centraal bij Christian Wijnants.

Met een fris moodboard met veel geel en rood gaat Carvens Guillaume Henry vermoedelijk op de seventies toer met sportinvloeden en grafische belijningen.

Cedric Charlier hint met een grafisch schilderij met de tekst San Cristóbal waarschijnlijk naar de meester van alle modeontwerpers: Christóbal Balenciaga.

Voor Chanel neemt Karl Lagerfeld de beroemde Parijse boulevards als uitgangspunt. Ik zal er dinsdag niet van opkijken als de supermarkt in het Grand Palais van de afgelopen keer is ingeruild voor de ruime boulevard Saint Germain inclusief cafés, en ergens een Eiffeltoren.

Volg mij op instagram @georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.