Top menu

Joline Jolink terug in Amsterdam

Joline Jolink opende in oktober 2011 haar eerste pop-upwinkel in hartje Amsterdam, de tijdelijke zaak werd haar ‘vaste’ winkel. Twee jaar later opende Joline in Rotterdam haar tweede pop-upstore, die was zo’n succes dat Joline koos om zich blijvend te vestigen in de havenstad. Maar volgende week is ze weer even terug, op de Haarlemmerdijk.

Keer je na 2 jaar Rotterdam definitief terug?

Nee hoor, maar het is goed om terug te zijn. Ook al is het maar voor even. Na 1 jaar Rotterdam heb ik helemaal mijn draai gevonden in die heerlijke, wereldse, ruimtelijke stad, maar Amsterdam heeft ook nog altijd een speciaal plekje in mijn hart.

Zijn de Rotterdamse klanten trouwer?

Loyaliteit is nooit een probleem geweest, ook niet in Amsterdam. Eenmaal iets gekocht, online of offline, blijven vrouwen vaak terugkomen. De Rotterdamse klant weet ons wel beter te vinden. De winkel aan de Nieuwe Binnenweg is zichtbaarder dan die destijds in de Negen straatjes, en de doelgroep loopt er vaker langs.

Kun je iets vertellen over de nieuwe Amsterdamse pop-uplocatie, hoe kwam je daar terecht?

Peter, mijn (zakelijk) partner, houdt altijd zijn oren en ogen open en vond dit een geschikte locatie. Midden op de Haarlemmerdijk, waar je een leuke mix aan winkels treft. Een beetje zoals op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam.

Je bent vanaf 17 september slechts 5 dagen open. Dit is wel echt een pop-upstore. Waarom niet langer?

Dat houdt de energie er lekker in. Amsterdammers die in hun eigen stad willen shoppen kunnen niet treuzelen, maar moeten meteen toeslaan.

Nog iets over je ontwerpgeschiedenis, is je stijl in de loop der jaren veel veranderd?

In de tijd dat ik nog modeshows gaf was ik veel tijd kwijt aan het creëren van monumentale showstukken, dat heb ik helemaal laten varen. Voor mij zit vernieuwing nu in bijzondere stofontwikkelingen, zoals katoen met leather coating, nieuwe silhouetten of prikkelende styling. Voldoening haal ik uit het schaven aan pasvormen tot het ultieme ontwerp ontstaat.

Je verkoopt nu onder andere een gebreide versie van het bikerjack. Wat is volgens jou het succes van het bikerjack in het algemeen?

Het is een icoon, een klassieker. En er is natuurlijk niets leuker dan het opnieuw uitvinden van klassiekers door, in dit geval, te spelen met het contrast stoer/stug versus super soft/comfortabel. Hoe zacht, dat kun je straks komen voelen tijdens de pop-up!

Geopend van woensdag 17 t/m zondag 21 september. Openingstijden: wo, do, vr 11:00 – 18:30 uur. za 10:00 – 18:00 uur. zo 21 sep 12:00 – 17:00 uur. Haarlemmerdijk 41.

Volg mij op instagram #georgettekoning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.