Top menu

Hoe een Amsterdamse de cover van Anna Wintours Vogue haalde

Toen Het Parool nog prijs stelde op eigen modenieuws, in plaats van voorgekauwde persberichten, schreef ik bijna twee jaar geleden als eerste in Nederland over Imaan Hammam. Lees hier het interview.

Nog eerder ontdekte stylist Im Fong Liu New Face Imaan voor IFD, die foto is destijds gebruikt voor Meesterlijk.

Imaans wens, de cover van de Amerikaanse Vogue is nu vervuld. Wat is de kracht van de 17-jarige Imaan, en waarom boekte de Amerikaanse Vogue de Amsterdamse? Ik vroeg het aan Marit Simons, zij ontdekte Imaan in 2010 (op het Centraal Station), en is eigenaar van modellenbureau Code Management.

Gefeliciteerd Marit, wat zullen jij en Imaan blij zijn.

“Ja, door het enorme bereik en de status van een Amerikaanse Vogue is Imaan in een heel korte tijd naar het hoogste niveau doorgestoten. Imaan is het nieuwe topmodel met een bijzondere diversiteit aan invloeden. Nederlands, Marokkaans, Egyptisch.”

Wat is de kracht van Imaan?

“Imaan is naturel, heeft een hart van goud en een enorm doorzettingsvermogen. Ze waardeert de kansen die ze krijgt en klaagt nooit.”

Imaan is een van de 9 modellen op de cover, wat is volgens jou het idee hierachter?

“Al die modellen op de cover worden geïntroduceerd als “instagirls”, zeg maar de moderne versie van de supermodellen van de jaren negentig. Groot verschil: deze modellen hebben hun eigen uitzendkanalen op instagram en trekken daarmee duizenden, zo niet miljoenen volgers. Het is een heel zichtbare trend. Heel bijzonder dat Amerikaanse Vogue zoveel modellen op de cover zet, dit gebeurt nu voor het eerst in 5 jaar!”

Bedankt, op naar het volgende cover succes, maar eerst de shows in New York die 4 september beginnen.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.