Top menu

Gaat H&M nu echt te ver?

Ben ik de enige die het opvalt?  Afgaande op een collega die er een tweet over uit gooide niet dus. En dat terwijl het doorgaans niet echt (meer) iets is waarover ik me opwind: kopiëren. Goed plagiaat is inherent aan mode. Coco Chanel beschouwde het zelfs een groot compliment.

Die collega twitterde met spot dat H&M er zo knap in geslaagd was om een tamelijk ingewikkeld ontwerp van Dries Van Noten te kopiëren.

Foei. Er zitten grenzen aan ‘inspiratie’.  Zo staat in de Nederlandse Vogue een advertentie van H&M met een model in een Pradajurk uit de wintercollectie, je weet wel met een spel van fijne schouderbandjes.

Toegeven, het eerste wat ik dacht was, wat mot een H&M advertentie in een high fashion modetitel. Als high blad is het slimmer om ver weg te blijven van de prijsknallers. Al even ongepast vond ik een poosje geleden Vogue’s online mededeling van de komst van de fast fashion Primark keten. Ik heb mezelf beloofd daar nooit wat te kopen.

Terug naar de gekopieerde Pradajurk. Het zwarte ontwerp wordt deels bedekt door een jas, alsof in elk geval de stylist al aanvoelde dat die jurk niet in de haak was.

Gerelateerde Artikelen:


,

Een reactie op Gaat H&M nu echt te ver?

  1. Caterina 20 augustus 2014 om 09:43 #

    well said!