Top menu

Vogue versus Harper’s

In de modewereld is het uitkomen van The september-issues altijd een dingetje. Nieuwe collecties, nieuwe trends, dat werk. Veel mensen worden hier blij van, ja zo simpel kan het leven zijn.  Ik betaalde al met plezier € 11,95 voor het loodzware Love magazine.

De Nederlandse Vogue is er dit keer wel erg vroeg bij. Met het augustus nummer nog in de schappen, ligt het september nummer er sinds vorige week al naast.

Op de Nederlandse Harper’s Bazaar redactie werd op dat moment  met champagne geklonken op het halen van de deadline van het september issue. Het blad ligt pas de 26e bij de bladenboer. Het oktober Vogue nummer komt er dan al weer aan.

Zou het een wedstrijd zijn, dan heeft Vogue deze slag gewonnen. Spierballentaal? Op de Vogue cover staat Lara Stone. Zou het nors kijkende model met Nederlandse roots ook de voorzijde van onze Harper’s gaan sieren?

Het zou zomaar kunnen. Carine Roitfeld, Harper’s global fashion director stylde voor de september-issues van alle 30 Harper’s een flink aantal iconen – nieuw en uit de oude doos: van Lara Stone, Brooke Shields, Linda Evangelista, Cindy Crawford, Lauren Hutton en Iman. Maar ook Lady Gaga (foto).

Elk van de 30 Bazaar hoofdredacteuren moest kiezen welk icoon er in haar land op de cover komt. Lady Gaga scoorde de meeste covers. Het Nederlandse topmodel Lara Stone en de Duitse Claudia Schiffer vormen de rest van de top 3.

En de Nederlandse Harper’s? Wilden ze Lara, en houden ze daar aan vast ook nu ze weten dat ze op de Vogue staat? Of gaan ze, wat ik vermoed, voor een golden oldie – Linda? Wie denk jij?

 

Gerelateerde Artikelen:


, , ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.