Top menu

Overdosis Victoria Beckham

Geadoreerd en uitgespuwd en geadoreerd. Dat schreef ik een jaar of drie geleden over Victoria Beckham omdat de Britse meer over haar heen kreeg dan een normaal mens kan verdragen.

De aanleiding was een recensie voor NRC Handelsblad, en ging over Beckhams eerste show die ik de hemel in prees. Raar vonden sommige lezers dat, maar die hadden geen verstand van mode. Een half jaar later mocht ik haar interviewen voor Elsevier over haar jeanslijn, een instant hit destijds. Of het modesucces haar verbaasde?

“Natuurlijk hoopte ik dat de collecties zouden aanslaan”, zei Victoria Beckham. “Maar al die positieve reacties hebben me werkelijk verpletterd. Weet je, ik heb altijd van mode gehouden, en nu ik professioneel in de mode werk, voelt dit als een enorm privilege.” Ze benadrukte nog dat het succes haar niet in het frêle schootje is geworpen.

Geadoreerd en uitgespuwd. Tsja, we zijn dus een paar jaar later, ik ben ondertussen geneigd tot negeren – sorry! – maar van enige ontwikkeling op modevlak is geen sprake, maar de branding is super. Vooral de overexposure irriteert. Voor interviews blijft ze te makkelijk te strikken, en hoe vaak heeft ze al niet op een Vogue cover gestaan?

Goed er is nieuws. Negeren is zo makkelijk nog niet. Vanaf 20 augustus laat ex-Posh Spice meer dan 600 items veilen via theoutnet.com. De opbrengst gaat naar Mothers2Mothers, een aids liefdadigheidsinstelling in Zuid-Afrika. Bieden dus, besef wel dat de meerderheid van Beckhams designerkleding op maat is gemaakt, in het geval van Beckham in maatje beyond size zero. Op tassen en schoenen bieden kan gelukkig ook.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.