Top menu

Dries Van Noten kleedt Snoopy, ja echt!

Alber Elbaz van Lanvin die Minnie Mouse aankleedt, Marc Jacobs die Lisa Simpson in hotpants hijst en Jeremy Scott die voor Beavis & Butthead outfits met panterprints en schotse ruiten ontwerpt.

Allemaal waar, allemaal echt gebeurd.

Snoopy, het vriendje van Charlie Brown, uit de “Peanuts” strip, draagt van oorsprong enkel een dunne zwarte halsband, meer niet. Tot 1984, als Giorgio Armani, Gucci, Gianni Versace en Karl Lagerfeld de olijke beagle aankleden.

Met een Peanuts-film in de pijplijn, wordt het kennelijk tijd om het volk alvast te masseren met Snoopy nieuws – mode in dit geval. Wijzen designers als Dries Van Noten, Calvin Klein, Isabel Marant, Rodarte en Opening Ceremony dagelijks allerlei  verzoeken af, het aanbod om Snoopy te kleden is kennelijk onweerstaanbaar.

Why? Modeontwerpers die stripfiguren aankleden, zijn volgens mij weer terug in de Barbie-fase. Met uitzondering van Karl Lagerfeld die zich zelf heeft heruitgevonden als stripfiguur. In zijn geval is recyclen economisch efficiënt en duurzaam bovendien.

Tegen de rest zou ik zeggen: take the money and run!

De mode-Snoopy’s en zijn minder bekende zusje Belle zijn te zien tijdens alle modeweken, vanaf 8 september in New York enz.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.