Top menu

Een must-see mode reality tv-serie

Een warenhuis in Tudorstijl waarvan het karakteristieke bruine eikenhout in de witgepleisterde gevel deels afkomstig is van beroemde Britse oorlogsschepen. Daarvan is er maar één: Liberty of London, sinds 1875.

Knappe klant die het lukt om het warenhuis te verlaten zonder mooie sjaal, elegante agenda, kopje of geborduurd kussen.

Zaterdagavond om 21.05 zendt Omroep Max een reality-serie uit over Liberty.

Liberty oprichter Arthur Lasenby Liberty reist eind negentiende eeuw de wereld rond en keert steevast terug met prachtige tapijten, kunstvoorwerpen en kleurrijke stoffen die hij verkoopt in een klein winkeltje in Regent Street dat in 135 jaar uitgroeit tot een instituut voor de artistieke shopper.

Liberty stoffen zijn nog altijd een begrip. In de donkerbruine huiselijk ingerichte Liberty winkel met aaneengeschakelde ‘kamers’ valt Hera op, een pauwenverenmotief uit 1887. De klassieker prijkt op tassen, sjaals en bikini’s. Hera is slechts een van de 43.000 voorbeelden uit Liberty’s stoffenarchief. Van Louis Vuitton, Nike tot Yves St Laurent, allemaal hebben ze de schoonheid van Liberty prints gebruikt en op hun eigen manier geïnterpreteerd. Nog altijd gewild is Tana Lawn katoen met zijn kleurrijke millefleur bloemendessins. De stof dateert uit de jaren twintig, en is vernoemd naar het Tanameer in Soedan waar de garens vandaan komen. Modeontwerper Monique van Heist voert verschillende kledingstukken én een blommetjesdekbed uit in Tana Lawn voor haar Hello Fashion collectie. Tana Lawn en andere stof is overigens te koop via Liberty’s webwinkel.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.