Top menu

Pssst, Prada is bijna open

Vanaf zaterdag hoeven de Prada-adepten niet meer af te reizen naar het buitenland voor die favoriete Prada schoenen, Prada tas, Prada pak of wat dan ook van het Italiaanse merk. De Amsterdamse P.C. is de nieuwe bestemming in acute Prada-nood

Het is een bijzonder merk, Prada. De stijl? Dat is tegendraadse schoonheid, zeggen kenners. “Prada mode is lelijk en chic tegelijk”, zegt conservator Andrew Bolton die in 2012 in New York een Prada-expositie samenstelt.

Miuccia Prada (65) legt uit waarom lelijkheid inderdaad de essentie van Prada is: “Lelijkheid is aantrekkelijk, opwindend. Ik vind het een stuk interessanter dan het burgerlijke idee van schoonheid. Waarom? Omdat lelijkheid menselijk is; het verwijst naar het slechte en het smerige in de mens. In de mode veroorzaak je daar een schandaal mee, terwijl het in andere kunstvormen allang heel gewoon is. Maar toen ik er in de mode mee begon, kreeg ik bakken kritiek over me heen.” Dat zegt Miuccia Prada in 2013 tegen de New York Times in een van haar zeldzame interviews. En zo is het.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.