Top menu

De nieuwe trendbarometer

Wie in de mode achter de ontwerptafel zit heeft er een inspiratiebron bij: instagram. Vooral voor fastfashionketens die snel trends kunnen produceren is het sociale fotomedium als nieuwsbron de laatste tijd onmisbaar geworden.

Tegenwoordig is het echt zo: internationale bloggers zetten de trends. De meest recente bewijzen zijn de slipons, dat canvasschoentje met elastiek aan de zijkant, net als schoenen met grove chunky hakken, maar ook de bovenstaande culotte werd vers van de catwalk opgepikt door bloggers.

Een beetje instagram influencer boeit vele duizenden volgers. Een voorbeeld, de Russische Miraduma  (Miroslava Duma) – met welke beroemde designer staat ze niet op foto – wordt gevolgd door 700 K. K staat voor kilo, dat betekent duizend, dus wordt de Russische gevolgd door bijna 750.000 modemensen. Er is geen modeblad met zo’n oplage, en instagram is nog gratis ook.

Nog zo’n hit met ontelbare K’s is The Blonde Salad –what’s in a name – de salade heet in het echt Chiara Ferragni, en geloof LINK: alle meiden willen er net zo uit zien als de Italiaanse. En zo komt het dat gerenommeerde modebladen en kranten trends staven met foto’s afkomstig van talloze beroemde instagrammers. Het wachten is op de volgende sociale media revolutie die het modesysteem nog verder opzijn kop zet.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.