Top menu

The Fifties in Palais Galliera in Parijs

Nu de invloed van Mad Men al een tijdje is geluwd, met als overblijfsel het formele strak gesneden mannenpak, wordt het tijd om terug te keren naar de jaren vijftig.

Wie heimwee heeft naar de mode uit dit tijdperk: bezoek de modetentoonstelling The Fifties. Vertrekpunt van de expositie in het Parijse modemuseum Palais Galliera is de vrouwelijke New Look uit 1947 van Christian Dior (1905 -1957) die radicaal brak met het sobere en ingetogen modebeeld van de oorlogsjaren.

Het begrip New Look is een typering van Carmel Snow, de hoofdredactrice van Harper’s Bazaar: It’s such a Revolution. It’s a New Look!” Met die woorden belt ze vanuit Parijs haar tekst door naar Amerika en wekt met haar enthousiasme de interesse van de Amerikaanse warenhuizen.

Kritiek is er ook, want die geweldige, wijde rok, die ‘vreet’ stof in de moeilijke jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. The Fifties toont wespentailles, petticoats en bloemenprints van talloze couturiers, onder wie Balenciaga, Chanel, Hubert de Givenchy en Carven.

T/m 16 november. The Fifties. Palais Galliera. 10 avenue Pierre 1e de Serbie.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.