Top menu

Viktor & Rolf & Desso

Zat ik me onlangs lichtjes te beklagen over een overdosis extreme afstudeercollecties, met zelfs ‘bouwsels’ van vloertapijt, blijkt dat tapijt opeens een dingetje is.

Het fenomeen red carpet stond centraal in een geheel rode haute couture collectie van Viktor & Rolf. Alle ontwerpen waren werkelijk gemaakt van soepel, synthetisch tapijt. Goed, sommige ‘gedrapeerde’ kleedjes deden op de een of andere manier een beetje denken aan de oerjurkjes van Wilma Flintstone en haar vriendin Betty Rubble, maar het merendeel, gemaakt van Nederlands Desso-tapijt, was beslist elegant en red carpet waardig. Een groot deel van de 22 ontwerpen was rijkelijk voorzien van strikken, andere waren versierd met subtiele panterprintjes. ‘Primal glamour”, merkte Rolf Snoeren gevat op.

Meesterlijke zet van Viktor & Rolf om het red-carpet-fenomeen eens onder handen te nemen. Onlangs voltooide ik een essay over het rode kleed. De hele geschiedenis kun je nu lezen in de catalogus van Mode, de Musical, de expositie in het Utrechtse Centraal Museum samengesteld door Piet Paris. De geijkte red-carpet-foto’s met cliché rodeloperjurken lieten we achterwege. Hadden Viktor & Rolf hun geslaagde collectie maar een half jaartje eerder getoond.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.