Top menu

NON by KIM: clean & verrassend

Volgend jaar wordt het prettig shoppen voor mannen. Waar gisteravond de jury tijdens Lichting 2014 viel voor de prettige mannenkleding van Bastian Visch (die hopelijk net zo prettig in de rekken van V&D belandt), showde Kim Bakker de zomercollectie van NON by KIM  tijdens het middagprogramma van de FWN.

Waar voor de winter Kim Bakker nog inspiratie haalde uit het rijk van de Azteken, lag de basis deze keer aan de andere kant van de Atlantische Oceaan; Perzische en Indiase mythologieën en het oude Griekenland.

Bijzonder was de hoofdrol voor innovatie; prints die reageren op UV-licht , golvende plissés in jersey en vangbreisels die rechte strepen vervormen.

Zwart, grijs, camel en off white vormden de basiskleuren, die werden aangevuld met frisse pastels in zachtblauw, mintgroen en koraal. In het oog sprongen olie-achtige metallic kleuren, verwerkt in tops en jassen.

Hoewel een zo’n inspiratiebron in combinatie met een dergelijk kleurenpalet makkelijk had kunnen uitmonden in een soort foute hippie revival, leidde Bakkers voorliefde voor kleermakerstechnieken en haar sobere hand van ontwerpen tot een cleane, maar verrassende collectie.

Coole stoffen in gelaagde silhouetten met een vernuftig design, waarbij details altijd functioneel zijn, en tegelijkertijd ook eye-catchers. Alleen al om de toffe shorts in deze collectie: zomer 2015 -we hebben d’r zin an!

Foto: Peter Stigter.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.