Top menu

Mondaze Magazine, het recept tegen verveling

Pretty, damned, awesome”. Natuurlijk is Rosanne Heijligers in een euforische stemming tijdens de presentatie van mondaze, een gloednieuw independent magazine van Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

De prille hoofdredactrice stampte het blad in negen weken uit de grond met hulp van tegen de dertig medestudenten. Samen bedachten, produceerden en ontwierpen ze het blad. Een helse klus. Het moeilijkst? “De planning”, zegt Heijligers. “En iedereen moest zich houden aan zijn of haar taak. Ik moest vooral mijn oog houden op het concept, vooral niet van afdwalen. Ook dat was moeilijk.”

Het concept, ja dat is wel een dingetje. Op de cover van het dikke magazine staat niet voor niks: stop scrolling, put down your phone and pick us up.  Mondaze verkent namelijk vijf fases van verveeldheid. Voor in het blad staat een overzichtelijk keuzeschema, de lezer kan zo aan de hand van vijf opties uitvinden wat zijn of haar stage of boredom is. De uitslag leidt naar vijf verschillende ‘hoofdstukken’ met elk een aantal toepasselijke verhalen. Uiteindelijk is het wel de bedoeling om alles te lezen.

De inhoud is divers, van de bespiegelingen van de New Yorkse Sarah Nicole Prickett, schrijver en oprichter van Adult, een interview met blogger Georgia Benjamin over specialismes, maar je krijgt ook antwoord op een prangende schaamhaarvraag. Je ziet een prachtige fotoserie over food van Lonneke van der Palen en heel veel modehoots. Kortom, genoeg om je uit een verveelde bui te trekken.

Kun je toch de neiging tot scrollen niet bedwingen? Mondaze creëerde een unboring online platform met korte video’s, inspirerende beelden en blogposts.

Het mondaze-blad (€ 10) bevat ook het jaarboek van AMFI, de mondazealmanac, die volstaat met de projecten van AMFI’s eindexamenkandidaten lichting 2014.

Naast het blad ontwierp het mondaze-team een aanvullende reeks producten, zoals een eat your thoughts notebook van eetbaar papier. Alle producten zijn nu verkrijgbaar in de AMFI statement store ‘byAMFI’ aan het Spui 23 in Amsterdam.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.