Top menu

Er kan er maar eentje winnen

 

“Ik ga niet met een dekbed om mijn buik lopen.”

“Het tocht hier, kan de deur dicht?”

“Ik hoor een brom.”

Het was weer ‘gezellig’, woensdag bij de jaarlijkse Frans Molenaar Prijs, waar de leeftijd van bezoekers gemiddeld tegen de vijftig lag. “Mooi hè, mijn pak is van Suit Supply”, zei de immer vrolijke Frans. Mooi ja.

Vervolgens hinkelde de 74-jarige naamgever van de prijs (€ 10.000) met een van pijn vertrokken gezicht naar zijn zwartglanzende klapstoel. Een half uur later meldt de website van de Telegraaf dat de modekoning zou zijn opgenomen in het ziekenhuis. Dat nieuws liep wel erg vooruit op de feiten. Pas vandaag gaat de couturier onder het mes, hij krijgt een nieuwe heup. Beterschap.

Ik dwaal af. Karin Vlug van ArtEZ won de eerste prijs van € 10.000. Prachtig was haar chique zwarte pak van bewerkte stof met een jasje met lange kimono-mouwen en wijdpijpige culotte. Maar de winnaar had ook bijna Akelei Loos kunnen zijn met haar gevouwen, en gedraaide stoffen. Of Saba Tark met weefsels van jeans en wonderlijke breisels met diepte. Het merendeel van de zes collecties ontliep elkaar qua niveau niet veel. Maar er kon er maar eentje 10.000 euro winnen. Van harte gefeliciteerd Karin!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.