Top menu

Karin Vlug – winnares Frans Molenaar Prijs – vertelt over haar collectie

De soldeerbout en synthetische materialen speelden een grote rol in de conceptuele collectie van Karin Vlug die vanmiddag de Frans Molenaar Prijs won.

Vanaf haar eerste academie jaar wist Vlug dat ze het liefst geen steek wilde naaien. De reden? Ze wilde niet de zoveelste broek of top stikken, ze wilde écht nieuwe dingen bedenken. Dat is haar gelukt. Karin Vlug showde een jonge, energieke collectie waar geen naaimachine aan te pas is gekomen. Voorbij kwamen lappen met hoeken van 90 graden, lappen in T-vorm en rechthoeken met aan elkaar gesmolten naden. Alle lappen bevatten tunnels en insneden, door het rijgen met linten, kregen de ontwerpen hun vorm.

Karin Vlug baseerde de constructie van de kleding op het Ikea-concept; het op eenvoudige in elkaar zetten van weinig onderdelen tot een meubelstuk. Karin Vlug soldeerde rechthoekige en T-vormige synthetische tot vrouwelijke jurken  met tunnels als verbindingselement. Het jasje van het gele mantelpakje versierde Vlug met een patroon van geregen draden. Vlug wil dat mensen over een poosje haar ontwerpen kunnen downloaden, en zelf aan elkaar rijgen tot een kledingstuk. Foto: Louise te Poele.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.