Top menu

De kunstenaar als het nieuwe zwart

Na de kunstshow van Chanel die een jaar gehouden werd gehouden in een fictieve galerie, en na diverse collecties van onder andere Céline en Prada met arty-invloeden, gaat volgende maand ook H&M op de kunsttour.

Goed, je moet er voor naar New York, want daar is vanaf 17 juli de grootste winkel van de Zweedse keten aan Fifth Avenue omgetoverd tot een museum. Centraal staat Jeff Koons, de kunstenaar die zo’n tien jaar geleden wereldberoemd werd vanwege zijn verhouding met de Italiaanse pornoster Cicciolina. Koons maakt veel grote ballonsculpturen, denk aan bloemen en dieren zoals een clown die op een kinderfeestje in elkaar knoopt, maar dan gemaakt van metaal. Er worden vele miljoenen voor neergeteld op veilingen.

Voor H&M ontwierp Koons een tas met een print van zijn Yellow Balloon Dog. Die hond en de boodschap ‘Fashion Loves Art’ zal de gevel sieren van de enorme winkel in New York. Het is voor het eerst dat H&M zich verbindt aan kunst. Een modecollectie ontworpen door een kunstenaar zou weleens een verfrissend idee kunnen zijn.

Wie de winkelactie mist, kan nog tot 2 november naar het  Whitney Museum of Art, waar een grote Koons-tentoonstelling is.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.