Top menu

PUPMAG #02 vrijdag in de winkel

Nummer twee van het tweejaarlijkse PUPMAG. ligt vrijdag in de winkel. Het culturele magazine is een project van PUP creative agency, en groeide van 140 naar maar liefst 240 pagina’s.

Op de cover staat Annie Clark van de Amerikaanse band St. Vincent. “Ik hoorde haar muziek, las wat interviews, en dacht, haar moet ik hebben voor de cover!”, zegt Nina Pierson, creative director van PUPMAG.

In PUPMAG. staat ook de Britse Pandemonia. “Annie en Pandemonia zijn rebels, eigenzinnige en hebben een verhaal. Net als PUP”, zegt Nina.

Aan IFD vertelt ze wat er nog meer staat in het 2e PUP-nummer en wat er zo leuk is aan het maken van een independent blad, dat dit keer in het teken staat van “Moments”.

In PUPMAG. staat onder andere de 15 minutes of fame-shoot, kun je hier iets over vertellen?

15 minutes of fame is geïnspireerd op de uitspraak van Andy Warhol waarmee hij bedoelde dat iedereen in zijn leven 15 minuten beroemd is. Het concept hierachter is hoe bekende vrouwen er uit zien als ze op de voorgrond treden – helemaal over de top – en hoe ze er uit zien in het normale, dagelijkse leven. Je ziet onder andere de showfaces van Hadewich Minis, Frederique van der Wal, Wende Snijders en Sophie van der Stap. We hebben ook gefilmd hoe ze hun make-up verwijderen, dat is online te zien als aanvulling.”

Waarom zit het wandelende kunstwerk Pandemonia in de shoot?

“De shoot was supermooi geworden, maar we misten in de serie wat humor. Dieneke, onze fashion director, had Pandemonia een keer bij een Acne show gezien. Pandemonia vinden wij de personificatie van de “15 minutes of fame shoot”. Bovendien, Pandemonia past bij PUP, ze is net als ons apart en rebels en wil een verhaal vertellen, een serieus verhaal met een knipoog.”

Hebben jullie nog commentaar gehad op het eerste nummer?

“Ja, of PUP niet te niche is of te highbrow. We willen juist proberen om – ik noem maar iets – balletdansers te laten zien aan een groot publiek.”

Je bent een independent magazine of niet, toch?

“Ja daarom. Als independent creëer je content die mensen nergens eerder hebben gelezen. Bij bestaande titels als Vogue komt de inhoud soms uit andere edities. In PUPMAG. is alle content écht nieuw Zelfs de advertenties van bijvoorbeeld H&M, Samsung, Bols en de Museumkaart heb je nergens eerder gezien want we geven ze zelf vorm.”

Waarom is PUP interessant voor adverteerders?

“We zetten merken in een ander perspectief waardoor de lezer denkt, hé interessant, zo hebben wij er nog niet naar gekeken. Het PUP agentschap werkt hier ook aan mee. Voor een adverteerder is dat fijn, een achterban. Zo organiseren we jaarlijks ook het festival Kantor. Een adverteerder als Bols vindt dat interessant, die krijgt dan een totaalplaatje.”

Gaan jullie ook nog eens online met PUPMAG?

“Dat willen we vanaf nummer drie van de grond krijgen.”

PUPMAG. is onder andere te koop bij Athenaeum, Scheltema, AKO, Bruna, Bijenkorf en Albert Heijn.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.