Top menu

Modebloggen: een vak met potentie

Weet je nog, Tavi? Die Amerikaanse blog-ster die haast eeuwig 13 bleef, omdat journalisten jaren lang over haar bleven schreven als ‘de jongste’ blogger, terwijl ook zij toch écht elk jaar verjaarde.

Tavi werd zeven jaar geleden al snel vriendin met Anna Wintour, zat front row bij Dior en Chanel, tot ergernis van de achterliggende rijen ‘echte’ journalisten omdat de puber het zicht ontnam met hoeden als wagenwielen. Ze schopte het tot mascotte van Comme des Garçons en Miu Miu die halve garderobes verzonden richting Chicago. Tegenwoordig verschijnt jaarlijks het Rookie yearbook, Tavi zit nu in een film (Enough Said), in Amerika is ze een televisie personality, ze interviewt voor modebladen en als gast sprak ze de stem in van een The Simpsons personage.

Tavi is nu 18. Ze blogt soms (voor het laatst op 3 december) nog als Style Rookie, (vooral niet meer alleen over mode, meer literair). Weg is de wijsneuserige uilenbril, net als de extravagante hoeden en het blauwe haar. Tavi oogt als een volwassen vrouw met blonde bob. Binnenkort staat ze op Broadway in een theaterstuk, want dat stond nog op haar bucketlist. Achttien is ze, met een afgewerkte bucketlist die een normaal mens niet eens bijeen durft te verzinnen, en dan moet haar leven nog beginnen. Ik zeg, modeblogger: het is een vak met potentie.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.