Top menu

Kijken door een Vogue bril

Mijn eerste bril was ook meteen mijn laatste.

Ik was veertien, en vanaf die eerste kennismaking wist ik al snel dat Bril en ik nooit vriendinnen zouden worden. Het zou volgens mij pas leuk worden als er veel meer keus kwam in modellen, zodat je bijvoorbeeld bij elke outfit een ander exemplaar kon dragen.

Dus toen ik op een jaar of zestien was, en genoeg geld had gespaard voor contactlenzen, was het: “Dag Bril! Van jou ben ik lekker af, en nu aan de lens!”

Leuk hoor die lenzen, al jaren draag ik ze met plezier, maar de laatste tijd staat de bril verleidelijk veel in de spotlights. Toch maar weer eens proberen? Want met zoveel aandacht voor brillen, kijk ik toch weer anders naar Bril en haar vriendinnen.

Eerst nog maar even gewacht tot de zwarte nerdbril-trend is overgewaaid, ondertussen leefde ik me uit met ontelbare zonnebrillen. Mijn laatste model is een retro Cateye –  vlinderbrilmodel dus – van Dior. Zou er iets dergelijks, en betaalbaarder, bestaan als correctiebril, vroeg ik me af?

De speurtocht begon. Online natuurlijk, wel zo makkelijk. Al snel kwam ik terecht op Vogue Eyewear met erg aantrekkelijke prijzen (vanaf € 139 voor een correctiebril met glazen) en een uitgebreide collectie van zowel zonnebrillen en correctiebrillen. Leuk bedacht op de site is een blog, met artikelen gerelateerd aan een bepaald model bril.

Overigens is het Vogue-brillenmerk, las ik, opgericht in 1973. De naam is ontleend aan het gelijknamige modeblad. De betekenis van Vogue Eyewear is echter  geïnspireerd aan de term ‘en Vogue’ wat ‘in de mode’ betekent.

Grote overeenkomst is dat beide werken met topmodellen als Kate Moss en Gisele Bündchen. In de huidige Vogue zomercampagne fotografeerde de beroemde Vogue-fotograaf Mario Testino de Amerikaanse Eva Mendes. She’s is Vogue!

Zou de Vogue-service ook goed zijn? Want duidelijk advies is altijd fijn bij zo’n persoonlijke aankoop als een bril. Online vond ik meteen een verkooppunt, want Vogue-brillen vind je bij opticiens die zijn verspreid door heel Nederland. Alleen in Amsterdam zijn er al vijf opticiens die Vogue-brillen verkopen.

Wat model betreft, had ik zoals je al wist, mijn zinnen gezet op het vlinderachtig cateye model, deze retro-bril is een trend, en blijft dat ook nog wel even. Het montuur dat ik heb gekozen is voorzien van een bruinig schildpadpatroontje, en past mooi bij mijn donkere haar.

Gelukkig heb ik voor dit model mijn gezichtsvorm (ovaal) mee, hoor ik in de winkel. Bij een ronde, of vierkante gezichtsvorm is het ook de moeite waard om dit model te proberen. Heb je een langwerpig gezicht, dan kun je beter kijken naar een bril met ronde glazen omdat die je gezicht niet verlengt. Heel ronde gezichten kunnen beter gaan voor een bril die even breed of iets breder is dan het breedste deel van het gezicht. Inmiddels gaat het goed met Bril en mij. De lenzen zijn al een paar dagen hun doosje niet meer uitgeweest.

vogue-eyewear.com

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.