Top menu

200% intrigerend

We zijn weer een magazine armer… Niet getreurd, want tijdens het maken van het vijfde nummer van het bijzondere tijdschrift 200% magazine, besloot Thierry Somers om zijn tijdschrift te transformeren tot een boek.

De aanpak van 200%, een magazine over creatieven en hun werkproces, is bijzonder. In een tijd waarin veel magazine besloten tot minder tekst en meer beeld, sprong Thierry uit de toon met lange interviews. Minstens drie keer een uur, op verschillende locaties. De eerste vier nummers van het tijdschrift verschenen onregelmatig, want het ging pas naar de drukker als iedereen 200 procent tevreden waren – om maar een flauwe woordspeling te maken.

Bij aanvang van de productie van het vijfde nummer trok Thierry de stoute schoenen aan en polste Marina Abramovic na een performance. Tot zijn verbazing kwam een maand later positief bericht, dat leidde tot interviewsessies over een tijdsbestek van bijna drie jaar.  En waar Thierry voorheen 12 creatieven interviewde, besloot hij nóg verder de diepte in te gaan.

Het resultaat ligt nu in de winkel: drie intrigerende interviews met drie creatieven die letterlijk hun leven geven voor de kunst: perfomance kunstenaar Marina Abramovic, actrice Halina Reijn en Es Devlin, het creatieve brein achter veel decors van theaterproducties en popconcerten (waaronder de show van Lady Gaga). Als toegift sluit 200% Book af met een korter interview met waaier-ontwerper Sylvain Le Guen en alles wordt ondersteund met bijzonder beeldmateriaal.

De nieuwe 200% verscheen in gelimiteerde en genummerde oplage en is te koop bij onder andere Athenaeum (€ 39,00). Je kunt kiezen voor een cover met Halina of Marina. Bestellen via de website (200-percent.com) kan ook – waar je ook vorige nummers van 200% kunt kopen.

Het artwork bij het interview met Halina Reijn werd gemaakt door Rahi Rezvani en is nog t/m dit weekend te zien in de 200% pop-up gallery aan de Rozengracht in Amsterdam. Aanrader voor een druilerige Hemelvaart.

Gerelateerde Artikelen:


, ,

Reageren is niet (meer) mogelijk.