Top menu

Ordi tenendecolleté à la bouwvakkerdecolleté van achteren of Kim Kardashian van voren

Onlangs benaderde iemand me met de volgende vraag: het tenendecolleté, hoe ver kun je daar mee gaan? Mag – in een peeptoe of sandaal – de spleet tussen de grote teen en de ‘wijsteen’ diep zichtbaar zijn, of slechts tot vlak voor het eerste teenkootje? Toegeven, even stond ik met de spreekwoordelijke mond vol tanden. Hopla sokken uit, en testen. OMG inderdaad, het is echt de moeite waard om hier even bij stil te staan. Hup weg met die Lanvins met prachtige gouden blokhakken maar ordi tenendecolleté à la het bouwvakkerdecolleté  van achteren of Kim Kardashian van voren. Gelukkig lig ik op één lijn met Hedi Slimane, de Saint Laurents mogen blijven.

Goed, nu klinkt de tenendecolleté-kwestie als minor detail, maar tel het dilemma op bij die reeks andere vraagstukken –  wel of niet sok in pump – wel of niet rok over broek, zoals gezien bij Kenzo – wel of niet een verse orchidee op je jasje zoals Dries Van Noten of toch een nepbloem dragen zoals gezien bij Fendi?

Vragen, vragen, vragen, om knetterdol van te worden en waar een beetje modemeisje urenlang wakker van kan liggen. Nu is er bij het antwoord op sommige van deze prangende vragen nog geen bloedspoed – want wintertrends. Maar als je niet zo lang kan wachten; negeer nep en pluk een orchidee, draag gerust een rok, mits het juiste ‘bolle’ model over de broek. Maar voor deze zomer, ondanks Prada’s en Saint Laurents gegoochel met sokken en beenwarmers, laat die sok uit de pump!

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.