Top menu

Iris van Herpen finalist Andam prijs

Lucky Iris van Herpen. De ontwerpster uit Wamel is voor de tweede achtereenvolgende keer een van de zeven finalisten van de Franse Andam 2014 prijs.

De eerste prijs, een giga geldbedrag van € 250.000, werd vorig jaar voor haar neus weggekaapt door mannenmodeontwerper Alexander Mattiussi van het label Ami.

Van Herpen neemt het op tegen een uiteenlopend internationaal gezelschap ontwerpers: Rad Hourani, Jean-Paul Lespagnard, Yiqing Yin, Etudes Studio, Steven Tai en Fausto Pugli. Of Van Herpen kans maakt op een van de prijzen? Het verbaasde menigeen dat ze vorig jaar naast de € 250.000 greep.

Maar is meedoen met deze prijs niet net als winnen, dankzij de indrukwekkende jury van maar liefst 25 modevips, onder wie Sarah Andelman van Colette, hoofdredacteur Angelica Cheung van de Chinese Vogue, model Caroline de Maigret, fotograaf Ellen von Unwerth en topmannen en topvrouwen van Yves Saint Laurent, Galeries Lafayette en Kering.

De winnaar van de Andamprijs, die eerder werd gewonnen door Viktor & Rolf, Gareth Pugh en Giles Deacon, wordt begin juli bekendgemaakt.

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.