Top menu

Mode en mensenrechten

Ha, Hedi Slimane, de artistiek directeur van het modehuis Yves Saint Laurent, laat weer eens van zich horen. Nou dan weet je dat het niet over de laatste trends gaat.

Dit keer laat de controversiële Slimane via facebook weten dat hij zich keert tegen de Sultan van Brunei die onlangs een anti-gay en de anti-vrouwenwet Sharia heeft vastgelegd. Slimane’s bedoeling hiermee is dat de intolerante oliesultan – trouwens ook dik bevriend met onze koning Willem en vrouw Máxima – naast gezichtsverlies, als eigenaar van de luxe Dorchester hotelgroep met filialen over de hele wereld, de gevolgen ook voelt op zijn bankrekening.

Slimane roept iedereen op niet te logeren in de luxe hptelketen, zelf geeft hij aan dat YSL-personeel de hotels zal mijden.

Het is prijzenswaardig dat zo’n modeheld als Slimane stelling neemt.

Christian Louboutin laat ook zien dat ook hij het hart op de goede plaatst heeft. Zojuist lees ik dat de Stiletto Koning – die jaarlijks 850.000 schoenenparen verkoopt – er ooit voor koos om niet te produceren in bepaalde landen zoals Egypte omdat personeel wordt onderbetaald. Mooi toch.

Mode en mensenrechten: laat het meer dan een overwaaiende ‘trend’ zijn.

 

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.