Top menu

Een kijkje in het Schiaparelli-atelier

De meest besproken show van de Parijse coutureweek in januari was die van Schiaparelli.

Na afwezigheid van zestig jaar pakte de Italiaan Marco Zanini de naald en draad op van het couturehuis dat in de jaren dertig geschiedenis schreef met surrealistische mode. Ik mocht erbij zijn toen op een maandagmorgen in januari zo’n twintig looks werden getoond.

Gelukkig bleef Zanini niet hangen in nostalgie, en gaf met moderne looks, zoals een witte blouse en slouchy zwarte pantalon, een eigentijdse draai aan het legendarische modehuis.

Om de eerste haute couture show na zestig jaar te vieren heeft Schiaparelli de website opgefrist met een virtuele collage van de Spring Summer 2014 collectie.

De site is als een scrapbook, en toont films en foto’s die een royaal inkijkje geven in onder andere het beroemde Lesage-borduur-atelier en de Schiaparelli ontwerpstudio. Ik moet zeggen, echt uniek om er zo met je neus boven op te zitten, bij wijze van spreken dan.

De Nederlander Christian Borstlap, hij voerde eerder projecten uit voor Albert Heijn maar ook voor Louis Vuitton, interpreteerde in opdracht van Schiaparelli de essentie van het in 1927 opgerichte couturehuis in een animatiefilm.Klik en bewonder!

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.