Top menu

Succesvol drama

 

De kassa’s zijn al open. Sinds vorige week kan iedereen een kaartje kopen voor Alexander McQueen: Savage Beauty. De expositie in het Britse Victoria & Albert Museum opent pas in juli 2015. In Londen denken ze natuurlijk laten we maar pas beginnen met het in banen brengen van de bezoekerstroom.

Savage Beauty was in 2011 te zien in New York, en trok daar 661.509 bezoekers. Ja, dat is veel, heel veel, recordveel. Een voorbeeld van een Nederlands modetentoonstellingkassucces; in 2000 haalde het Groninger Museum een topscore met 72.000 bezoekers voor Viktor & Rolf.

Natuurlijk is het de moeite waard om alvast te sparen voor een reisje naar Londen. Te zien zijn onder andere McQueens afstudeercollectie uit 1992 en een onaffe wintercollectie voor 2010, het jaar waarin de designer een eind maakte aan zijn leven.

De New Yorkse McQueen-expositie opende een jaar na zijn zelfmoord. McQueens talent staat buiten kijf, want de Brit verbaasde seizoen na seizoen met theatrale collecties die hij ontwierp voor Givenchy, maar – en dit klinkt wrang –  McQueens zelfmoorddrama zal ook mensen naar de expositie hebben getrokken. Want zonder drama wordt niets een succes.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.