Top menu

Mariëtte Hoitink over Amsterdam Denim Days

De eerste Amsterdam Denim Days zijn bijna een feit. Naast het Nederlandse debuut van Kingpins – een denimvakbeurs voor genodigden – kunnen denimlovers op 9 en 10 mei hun hart ophalen met de Denim Days editie van Blueprint. Een van de initiatiefnemers is Mariëtte Hoitink. IFD sprak met haar.

Mariëtte, hoe blij ben je met de komst van de Amsterdam Denim Days?

“Ik ben ontroerd. Het voelt als de geboorte van House of Denim, dat is vijf jaar geleden opgericht, destijds hebben we in een meeting dit hele verhaal uitgetekend.

De afgelopen jaren hebben James Veenhoff en ik eindeloos veel gesprekken gevoerd met als eerste resultaat de oprichting van de eerste Jean School ter wereld in Amsterdam in samenwerking met het ROCvA.

We zijn de wereld overgevlogen met onze Indigo Embassy om denimprofessionals elkaar te laten ontmoeten en te praten over een duurzamere toekomst. Nu komt alles bij elkaar, met de Kingpinsshow – de denimstoffenbeurs met weverijen en wasserijen van Japan, tot Mexico en China tot Italië. Anderzijds is er Blueprint in samenwerking met Modefabriek, het event voor denim liefhebbers waar merken hun kennis en inspiratie delen richting consument met seminars, exposities, workshops, vintagemarkt, live music en meer. En dan zijn er ook nog geselecteerde winkels die meewerken aan het publieksprogramma en zorgen voor unieke presentaties, feestjes en acties.

Waar kijk jij het meest naar uit?

“Alles! Ik zou het liefst een caravan op de Westergas zetten. Donderdagavond eten we met alle deelnemers van Kingpins, de directeuren van de denimopleidingen, de bazen van alle denimmerken en natuurlijk het bestuur van House of Denim bij de burgemeester.

Maar misschien is vrijdag wel het spannendst, de opening van Blueprint, met die middag het seminar Towards a Brighter Blue met internationale sprekers zoals Adriano Goldschmied die in de advisory board van House of Denim zit. Zo is de cirkel weer rond.”

HTNK, dat is jou wervingsbureau, is aanwezig met een Story store, wat moet ik me daar bij voorstellen?

“Wij doen de Story Store al een aantal jaren op de Modefabriek, we ondersteunen met HTNK heel veel op het gebied van talentontwikkeling. Dit is de eerste keer voor consumenten. Story Store is een pop-upstore met de allerbeste, meest unieke jonge denim- en denim related labels, het gaat om de verhalen achter de merken, het gaat om de makers, die zijn ook aanwezig en kunnen zeer gepassioneerd hun verhaal vertellen en je kan natuurlijk een uniek item kopen.”

Voor kaarten, en het complete programma klik hier

Locatie Zuiveringshal (Westergasfabriekterrein) Vrijdag 9 mei: 12.00 – 21.00 zaterdag 10 mei: 10.00 – 18.00.

Gerelateerde Artikelen:


,

Een reactie op Mariëtte Hoitink over Amsterdam Denim Days

  1. Astrid Smeeing-Hoitink 8 mei 2014 om 16:58 #

    Hoi Marriette, een gezellige avond en veel succes morgen met de opening. Chrissie en ik komen morgen een kijkje nemen. Het zou leuk zijn om je dan te ontmoeten maar die kans is vrij klein denk ik. Hartelijke groeten Astrid Smeeing – Hoitink.