Top menu

Waylon schittert in Jan Boelo

Iedereen heeft het nu over Claes Iversen die Ilse kleedt, maar Waylon draagt Jan Boelo. Let ook op zijn hoed: met Antilliaanse guldens.

Waylon draagt morgenavond een leren broek met over de zijkant van het been oude zilveren knopen. Daarop een zwarte katoenen blouse met metalen drukknopen als sluiting, en daarover een velours jasje van een vintage stof met een soort van schub-achtig motief. “Dit zorgt er voor dat het jasje verfijnd oogt in het podiumlicht en niet als een groot blok licht vangt”, licht Jan Boelo toe.

Jan, hoe heb je het voor elkaar gekregen dat Waylon jou ontwerpen draagt?

“Waylon heeft tijdens een shoot voor het blad JFK een broek van mij gedragen en was daar zeer over te spreken. Aan de hand daarvan kwam de vraag of ik misschien wat dingen voor hem zouden kunnen maken, met uiteindelijk ook de vraag of ik zijn kleding kon ontwerpen voor het Songfestival.”

Wist je meteen wat je wilde ontwerpen, waren er voorwaarden, moest je het ontwerp afstellen op het jurkje van Ilse?

“De outfit is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Waylon, we hebben veel gesproken en overlegd, gekeken wat de sfeer moest worden, wat de totale setting was, en inderdaad ook naar wat Ilse aan zou trekken.

Uiteindelijk ben ik met alle informatie in mijn hoofd aan het tekenen gegaan, en is er deze outfit uitgekomen. Grappig detail is dat zowel Waylon als ik heel hard op zoek zijn geweest naar geschikte knopen voor op de broek. Zo was Waylon op vakantie in Barcelona en heeft hij daar alle knopenwinkels bezocht, terwijl ik hier in Nederland op zoek ging.

Had je als iets klaar hangen, of is de hele outfit een gloednieuw ontwerp?

“Het ontwerp is een geheel nieuw, en gemaakt van stoffen die speciaal gezocht zijn voor het songfestival zodat ze passen bij het licht en de show. ”

Kun je iets vertellen over de hoed?

“De hoed is dezelfde die Waylon al tijdens de hele promotietour draagt. Maar we wilden ‘em graag customizen met oude munten, zo kwamen we op het idee van oude rijksdaalders, helaas waren deze bijna niet te vinden – althans, mooie. Uiteindelijk kwam een vriend aan met een zak vol oude prachtige Antilliaanse guldens. Die zijn uiteindelijk op de hoed belandt.”

Foto: Sander Koning

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.