Top menu

Parkiet als nieuw mode-icoon

parkietWat trendnieuws betreft ‘hangen’ we even ‘in between fashion seasons’.

Dit is de periode waarin mode-insiders al op de hoogte zijn van de komende wintertrends, en de zomertrends voor 2015 pas vanaf eind augustus voorbij komen.

Verder: oorverdovend stil is het ook op gebied van modenieuws. Nope, niks geen opzienbarende modetransfers, spraakmakende rages of hypes, de red carpets zijn tijdelijk ingerold en dus zien we geen modeflaters, en waar blijft die nieuwe generatie rijzende modesterren?

Tijdelijk verkeren we in een modecrisisje, eentje die ongetwijfeld raakvlakken heeft met de voortslepende financiële crisis. Maar elk nadeel hep zijn voordeel; eindelijk tijd voor non-mode issues.

Op Facebook verbaasde ik me over een filmpje met in de hoofdrol een ijdele parkiet met een elegante ‘staart’ waaruit strookjes wit papier pronkten. Check het – die strookjes had het beestje zelf met zijn snaveltje uit een A-viertje gesnaveld, en tussen zijn knalgroene verenvachtje gestoken.

Wonderlijk en vertederend dat zo’n diertje de behoefte heeft zich op te smukken. Binnenkort meer over deze modieuze parkiet in NRC Handelsblad, momenteel buigt een bioloog zich over dit verschijnsel.

Gerelateerde Artikelen:


2 reacties op Parkiet als nieuw mode-icoon

  1. Anke 28 april 2014 om 11:26 #

    Het is geen parkiet maar een agapornis (dwergpapegaai ) die materiaal verzamelt
    om een nestje mee te bouwen. Bij gebrek aan natuurlijke materialen zoals strootjes of gras, maakt dit slimme dier zelf strookjes voor het nest.