Top menu

Dolce: dna van D&G gevangen in geur

Identiteit! Hét toverwoord voor modemerken.

Overduidelijk uitstralen waar je voor staat, laat dat maar over aan Domenico Dolce en Stefano Gabbana, met als grootste inspiratiebron hun geliefde Sicilië. Neem alleen al Dolce’s dop als bloem, afgeleid van een typisch Siciliaanse marsepeinen taartversiering. Het sierlijke Dolce logo is de handtekening van Domenico’s vader.

Dolce is een lichte bloemengeur, een frisse vrouwelijke compositie. Groen is de kleur van de jus in het bolle vintage-achtige flesje. De hoofdingrediënten zijn waterlelies, narcissen en neroli-bladeren gemixt met de witte amaryllis. Het zou trouwens voor het eerst zijn dat deze trompetvormige bloem is verwerkt in een geur. Dolce & Gabbana plukten ze in Zuid-Afrika waar de meest weelderig geurende bloeien. Het extract van de volle, rijke geur is gevangen door de ‘headspace technolgy’, een techniek die steeds opeens steeds vaker opduikt, als ik tijd heb verdiep ik me daar eens in.

De zomerse geur opent licht zurig met neroli, vervolgens doen de zoete bloemen hun werk, opgevolgd door een ondertoon van musk en warm sandelhout. Het doet bij mij een beetje cologne-achtig aan. Maar probeer het vooral zelf, niets zo persoonlijk als een geur.

Het gezicht van het parfum en de campagne is de 20-jarige Kate King die sinds 2011 shows loopt voor Dolce & Gabbana. De Dolce commercial van regisseur Italiaanse Guiseppe Tornatore is echt de moeite van bekijken waard. Het is een vertederend kitscherig verhaaltje waarvoor de legendarische Ennio Morriconne de muziek componeerde. Dolce  Eau de Parfum vanaf 30 ml € 61

Gerelateerde Artikelen:


,

Reageren is niet (meer) mogelijk.