Top menu

Bas Kosters rockt Riele Amsterdam

Hoe doet ie het toch allemaal, die energieke Bas Kosters. Showen in Londen, een presentatie in Parijs, een door hem gehost feestje hier, een party daar.

Vanaf morgen runt Bas Kosters een pop-upstore op nummer 128 van de Sint Antoniesbreestraat, bij modewinkel Riele. Mis het niet.

Pop je zelf ook op in de shop, en waarom bij Riele?

“Ik sta er zelf iedere dag, vijf dagen lang, het is een leuk moment om iedereen weer eens even te zien. Riele verkoopt al een aantal seizoenen mijn collectie, en zit op een fantastische locatie, we mogen elkaar graag, en dachten, laten we eens wat leuks doen, want dat is gezellig. Het sales-event is normaal een jaarlijks terugkerend iets in mijn studio, nu leek het ons leuk het eens ergens anders te doen, vandaar dit uitstapje.”

Wat is er zoal te koop, exclusieve spullen?

“Zoals je weet is alles wat ik maak mij dierbaar, en geloof ik niet heel erg in seizoenen. Bij mij duiken steeds overal weer plukjes kleding op, of maken we zo tussen de bedrijven door kleine partijen exclusives. Voor dit pop-up-moment zijn er archive-stukken en store specials, maar wel met leuke prijzen, want soms moet een keer de bezem erdoor.”

Je showt sinds anderhalf jaar in Londen, wat heeft dit voor je opgeleverd?

Londen is een superleuk avontuur, en tot op heden succesvol, we zijn daar begonnen, zoals ik in Nederland ook ooit ben begonnen, met kleine off schedule presentaties. Daarmee bouwen we mijn naam op. Ook al heeft mijn werk een internationale vibe die aansluit bij de Londense esthetiek, toch ben ik heel blij dat ze de gedegen gekte en energie van mijn werk daar herkennen als onderscheidend.”

Wat moet iedereen nog weten?

“Dat mijn geweldige fanzine Extra kak ook online te bekijken is op ISSUU.com!”

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.