Top menu

Blijf jezelf zegt Tom Ford

Wat is dat toch met sterontwerpers, het lijkt wel of ze aan jan en alleman interviews geven, behalve aan de modebladen die ze groot hebben gemaakt.

Neem Tom Ford, in de jaren negentig omringd door de pers toen hij Gucci nieuw leven in blies. De Amerikaan liet zich deze week strikken door…. een Apple store. Het werd nog leuk ook, de luxury-designer keuvelde er lekker op los over zijn recente huwelijk, zijn zoontje en wat luxe betekent voor hem (“een groot bed en verstoken zijn van email”)

Ford bekritiseerde de verwachtingen van aanstormende modeontwerpers: “Ze komen van school en willen meteen een ster zijn.” Zijn tip, begin onderaan met spelden rapen en de vloer vegen, erg leerzaam.

Zijn stijladvies: draag alleen kleding waarin je je echt prettig voelt, al hoort een beetje lijden – denk aan hoge hakken – erbij. Zelf leed hij ook enigszins, zijn broek zat te strak. “I’ve been eating too many Percy Pigs”. Je weet wel, die roze Marks & Spencer varkentjes. Binnenkort dankzij Ford natuurlijk een trend.

Ha, tot slot was daar een Apple-tip:  “Ik heb een app waarop ik als ik niet thuis ben kan zien of mijn zoontje ’s nachts slaapt.”

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.