Top menu

Tropisch water van Sisley

Gelukkig zijn er geuren.

Je kent het wel, je wilt naar buiten, het liefst in de zon, al is het maar heel even, maar de regen slaat tegen de ramen. Het humeur keldert even snel als de temperatuur. Wat als die regen een exotisch tropische bui was?Zou het dan buiten opeens ruiken naar de nieuwe Eau Tropicale van Sisley, en hoe ruikt dat?

Eau Tropicale is een frisse chypre geur en best pittig, ik ruik het zuurtje van de bergamot citroen, en iets bloemigs, dat zal de hibiscus zijn. Andere topnoten zijn gember en passievrucht.

Vervolgens opent het hart; een volle, bijna vette, beetje zeepachtige geur van tuberoos met viooltjes. Wat rest na een uur of drie is een aangename mix van patchoeli en cederhout.

Eau Tropicale is warmbloedig, een tikje zoet maar ook krachtig. En dat lijkt in de verste niet op de neerslag van een Amsterdams regenbuitje.

De flacon oogt frisser dan de geur, is slank, deels transparant met een paars degradé verloop aan de onderkant. De opvallende dop is net als die van Sisley’s Eau du Soir als een beeldhouwwerkje. Een ontwerp van de Poolse kunstenaar Bronislaw Krzysztof.

Eau Tropicale, Sisley. 50 ml €71,50,  100 ml € 118. Douglas.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.