Top menu

De dromen van Phoebe

Ze droeg sneakers van slangenleer, een perzikkleurige blouse en een perfect gesneden broek. Phoebe!

Zaterdag sprak ze tijdens het Vogue Festival in Londen. Daarbij werd ze aangestaard door hordes bloggers en modefans op Céline sneakers, behangen met de beroemde Céline trapezebag. Het is een zeldzaamheid dat een van de meest populaire designers, Phoebe Philo van Céline, in het openbaar spreekt. Een tijdje geleden kocht ik het stijlnummer van de New York Times omdat Philo op de cover stond. Een interview? Neu, ook de Amerikanen hadden het niet voor elkaar gekregen.

In een verslag van het Vogue Festival las ik wat je ook kunt weten als je Philo’s collecties goed volgt. Philo ontwerpt kleding waar vrouwen zich zelfverzekerd en sterk in voelen. Ze zei precies waar ik vorige week over blogde, dat het vreselijk is dat er vrouwen zijn die zich kleden voor mannen.

Ze vertelde over haar eyeopener: de show van Rick Owens van een jaar geleden met allerlei uiteenlopende types vrouwen die zich op hun gemak voelden in Owens’ mode. Zoiets wilde ze ook wel eens doen.

Nog een wens heeft ze, het oprichten van een Céline fonds, met als doel mensen helpen die minder geluk in hun leven hebben dan zijzelf. Een nobel streven. Maar begin klein en neem eerst, zoals elke moderne vrouw zou moeten doen, een voorbeeld aan Stella McCartney: elimineer die slangensneakers.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.