Top menu

Kopieert bekende Britse modeontwerper Nederlands talent?

Tijdens de Amsterdam Fashion Week droeg Victoria Koblenko een heel bijzondere jurk waarvan het leek alsof de stof in plaats van om het lichaam, dwars door het lichaam liep. Heel apart.

Het ontwerp was van Ratna Ho, afgestudeerd in Arnhem.

Ho krijgt in januari de schrik van haar leven als ze ontdekt dat de jurken uit de collectie van Christopher Kane verdacht veel lijken op haar ontwerpen uit 2012 (foto links) waarmee ze haar master mee haalt aan de bekende Londense Central Saint Martins academie.

Ratna Ho heeft inmiddels Kane gesproken, en hoorde dat het puur toeval was, de collectie zou gebaseerd zijn op werk uit 2007.

Een rechtszaak wil Ho er niet van maken. Feit blijft dat de kans groot is dat Kane Ho’s collectie ergens heeft gezien. Voordat ze afstudeerde exposeerde ze haar jurken in Londen, na haar afstuderen deed ze mee aan de Italiaanse Mittelmoda-prijs.

Tsja, Ho zit er mee, want wat nu? Tips?

Maar verder gaat alles goed. Dankzij Ho’s show tijdens de Amsterdamse modeweek bood zich een investeerder aan, en kon ze een winkel kon openen in Arnhem: Ho!Mulder een grote winkel met een mix van mode en design, en atelier in de Arnhemse Weerdjestraat, met werk van 25 ontwerpers, de meeste afkomstig uit Arnhem, waaronder Ratna Ho, Studio Mulder, Mirte Engelhard, Dido Yland, Mocca en Ruud Jan Kokke.

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.