Top menu

Hans Ubbink hoort er nu helemaal bij

Een modehuis zonder parfum?

Volgens de ongeschreven wetten van de modewereld telt zo’n huis niet echt mee. Al is het maar omdat iedereen parfums heeft.

Hans Ubbink hoort er sinds vrijdag ook bij, met in één klap maar liefst twee mannenparfums: AM en PM.

Twee? Slim, immers geen mens is constant in dezelfde bui. AM verwijst naar de ochtend en PM naar de namiddag en avond.

AM en PM, sexy klinkt anders, maar het concept is duidelijk. Begint u de dag liever met PM, dan vindt Ubbink dat vast niet erg.

Hoe vang je de essentie van een modehuis in een geur? De verleiding begint bij de verpakking. AM en PM zijn gebotteld in royale violetzwarte magnums van 200 ml, elk afzonderlijk verpakt in een brillenkokerachtige doos. Stoer. De flessennekken zijn elegant versierd met een touwtje waaraan een fantasiewapen hangt.

Ubbinks stijlkenmerk – bloemetjes – ontbreekt op de verpakking . Hij bestrooit de flessen en de ‘brillenkoker’ wel met feel good-spreuken. “Wake up and make them smile”,  prijkt in goud op AM, een prikkelde geur met citrusingrediënten als bergamot. Fijn, dat pittige klapje cederhout, musk tempert de frisheid.

PM is ‘zwaarder’, ruikt leerachtig met als verrassende zoete twist vanille en karamel.

AM ontwikkelt zich zoet (tonkaboon) en vervliegt tamelijk snel. PM blijft aangenaam lang aanwezig en is stukken spannender. Ruiken we opeens geranium en kardemon?

Beide geuren combineren kan ook, zegt Tanja Deurlo, van Annindriya Perfume Lounge. Deurlo is de ‘neus’ die de parfums samen met Hans Ubbink maakte.

AM en PM, eau-de-parfums 200 ml. € 119 elk. Beide in oplage van 999 stuks. Via www.hansubbink.com en Annindriya Perfume Lounge, Cornelis Krusemanstraat 25, Amsterdam.

Vandaag in Het Parool

Gerelateerde Artikelen:


Reageren is niet (meer) mogelijk.